Stappenplan aankoop vastgoed in Spanje

In paar stappen naar uw droomwoning.

  1. Budget bepalen: u bepaalt het budget dat u wenst te investeren in een tweede verblijf in Spanje. Zo krijgen wij een duidelijk beeld over de mogelijke panden. 

  2. Selectie op maat: u bespreekt met ons wat u juist zoekt in een pand (zwembad, zeezicht, appartement of villa,...? Hierop baseren we onze zoektocht naar uw pand. 

  3. Bezichtigingstrip: we regelen een bezichtigingstrip om het pand van dichtbij te kunnen zien. Wij zorgen voor het verblijf en geven een rondleiding in de panden die door u gekozen zijn.

  4. Reserveren: wanneer u de juiste woning gevonden heeft, dan gaan we dit pand reserveren. Er wordt dan een reservatiecontract opgemaakt. Er wordt ook gevraagd om binnen enkele dagen na de ondertekening van de overeenkomst een aanbetaling te doen die je reservatie bindend maakt voor de verkoper.

  5. NIE-nummer: wij regelen voor u een NIE-nummer, een uniek identificatienummer voor buitenlanders in Spanje. Dit nummer is noodzakelijk bij het kopen van een woning in Spanje. Eenmaal je een NIE nummer ontvangen hebt, kan je ook naar een bank gaan om een Spaanse rekening te openen waar we de noodzakelijke betalingen doen zoals de betaling van de kadaster, water en elektriciteit. We zorgen ook voor de aansluiting van water en elektriciteit en de nodige verzekeringen indien u dit wenst. 

  6. Verkoopovereenkomst: een maand na de reservatieovereenkomst wordt de verkoopovereenkomst getekend waarin alle verplichtingen voor beide partijen worden vermeld. Hierbij betaalt u ook uw eerste voorschot van de aankoopprijs.

  7. Overdrachtsakte: na 2-3 maanden wordt de aankoopakte ingeschreven in het register door de notaris. Na de betaling en ondertekening van de akte worden de sleutels overhandigd.

De Spaanse wetgeving over onroerend goed is erg complex. Het is aangeraden om een advocaat in te schakelen voor de juridische afhandelingen die nodig zijn om het pand aan te kopen. In Spanje stelt de advocaat het koopcontract en de notariële akte op. De advocaat vertegenwoordigt je bij alle partijen die betrokken zijn bij uw aankoop van een tweede verblijf.  

Voor meer informatie bent u te allen tijde welkom bij ons op kantoor of kan ons contacteren via +32 3 366 10 66 of via onderstaand formulier.

Gelieve een geldige voornaam in te geven.
Gelieve een geldige naam in te geven.
Gelieve een geldige telefoon- en/of GSM-nummer in te geven.
Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.
Gelieve een bericht in te geven.