Wat is de beste periode om een woning te verkopen

Het voorjaar is dé periode om je woning te verkopen…
Over het algemeen versnelt de vastgoedmarkt in het voorjaar. Er zijn dan veel meer potentiële kopers en daar hebben de warmere maanden mee te maken. Een mooi voorbeeld: door de ondertekening van de verkoopovereenkomst in het voorjaar kan een gezin in de zomer verhuizen, waardoor ze dat niet in het midden van het schooljaar moeten doen.

Omdat de vraag dan extra groot is, zou je ook hogere prijzen verwachten. Toch gaat die vlieger niet echt op aangezien er gewoonweg ook een groter aanbod is in het voorjaar. Een gemiddelde woning zal simpelweg verdrinken in de massa als de vraagprijs niet concurrentieel is.

Een woning verkopen, heel het jaar door?
Hoe zit het in de andere seizoenen? Ook tijdens de zomermaanden draait de immomarkt volop. De concurrentie is dan minder hevig en de terugkeer van de vakantie is voor sommige Belgen een echte springplank om een woning te verkopen. En wat met de herfst? Da’s niet de bevorderlijkste periode om te verkopen. Geïnteresseerden zijn dan minder optimistisch ingesteld en het aantal kandidaten ligt lager, net als de concurrentie natuurlijk, maar toch. In de winter verkopen, probeer je maar beter helemaal te vermijden.


Dit artikel is eigendom van Immo-vlan en werd overgenomen van de website https://immo.vlan.be/nl/advies/kopen---verkopen/29042/wat-is-de-beste-periode-om-een-woning-te-verkopen