Nieuws

24-04-2017

Dit zijn dé terrastrends van 2017

HET TERRAS: DE VERLENGING VAN JE WOONKAMER 

De tijd dat het terras volledig op zichzelf stond, los van de woning ligt meer en meer achter ons. Een hedendaags terras wordt gezien als het verlengde van je woonkamer. Het spreekt dan ook voor zich dat beide stijlen dicht bij elkaar dienen aan te leunen en bij elkaar aan te sluiten om een optimaal effect te verkrijgen. 
 
Fabrikanten spelen hier alvast gretig op in door interieurvloeren naadloos te laten matchen met terrasvloeren. Zo schep je een coherent geheel waarin het alle seizoen heerlijk vertoeven is. Schuif die deur maar open en je woonkamer wordt eens zo groot! 
 

GROTE TEGELS

Door het gebrek aan ruimte in België worden de huizen en bijgevolg ook de terrassen steeds kleiner. Mits wat creativiteit hoeft dit overigens helemaal geen probleem te zijn. Wil je je terras groter doen lijken? Werk met grote tegels en weinig voegen, zo wordt het oog alvast om de tuin geleid. Ook het mixen van patronen heeft dezelfde uitwerking. 
 

DURF TE COMBINEREN 

Wil je echt wat uitzonderlijks? Dan heb je een beetje durf nodig! Verschillende kleuren tegels geven een geweldig effect in je tuin. Tegenwoordig zijn er heel wat kleuren beschikbaar en bij sommige fabrikanten kies je ook het reliëf zelf. De mogelijkheden zijn enorm. Wil je de vakantiesfeer uit het zuiden in huis halen, begin met je terrastegels! 
 

KERAMISCHE TEGELS VOEREN DE BOVENTOON

Keramische tegels en breder nog, keramisch materiaal is aan een opmars bezig. Heel wat looks zijn beschikbaar dus je vindt ongetwijfeld wat naar je smaak. Beton en natuursteen vormen een dankbaar alternatief. 
 

MIX & MATCH 

Net zoals in de mode en het interieur is mixen en matchen toegestaan. Alle combinaties zijn mogelijk en je kan je creativiteit botvieren. Door de verschillende elementen op elkaar af te stemmen combineer je moeiteloos alle voordelen van de materialen en schep je nog heel wat sfeer ook. 
 
Bron: http://immo.vlan.be/nl/Nieuws/2343/Dit-zijn-dé-terrastrends-van-2017