Waardebepaling

Een waardebepaling, ook wel schatting genoemd, is de eerste én fundamentele stap van de verkoop- en verhuurprocedure.
Wij, Immo Primo, willen u gratis en verblijvend helpen met deze eerste stap. U kan nadien beslissen of u al dan niet met ons in zee gaat. Het is belangrijk dat u weet dat de uiteindelijke prijs die geadverteerd zal worden of waaraan de woning daadwerkeljik wordt verkocht, steeds de keuze blijft van u, de eigenaar.

Deze eerste stap is alvast van cruciaal belang. Er moet goed worden nagegaan aan welke prijs de woning verkoopbaar is en wat de concurrentiepositie is op de markt in de regio. Het is zeer belangrijk dat er een correcte waardebepaling wordt opgemaakt, want te duur geprijsde panden zullen vaak te lang te koop staan en in prijs moeten zakken. In de vastgoed spreken we dan van 'verbrande' panden. Tegelijkertijd dient men er ook over te waken dat een woning niet te goedkoop geprijsd staat. De woning zal dan waarschijnlijk wel zeer snel verkocht geraken, maar u blijft als klant vermoedelijk met een wrang gevoel achter.

Om een woning te schatten wordt er met verscheidene elementen rekening gehouden, bijvoorbeeld: de grootte van het terrein,
de bewoonbare oppervlakte, de ligging, het aantal kamers, de ouderdom, de staat van het huis, het energieverbruik, de gebruikte materialen, etc.

Wij kunnen voor u een correcte waardebepaling opmaken, zodat u zo snel mogelijk kan verkopen en tegelijk voor een zo hoog mogelijke prijs. Als meerwaarde zoeken wij recente vastgoedtransacties in de omgeving op om betrouwbare vergelijkingspunten te hebben en ons schattingsverslag te staven.

 

Indien u geïnteresseerd bent, kan u steeds binnenspringen bij ons op kantoor of kan u ons contacteren via mail of telefoon.